KING OF POP


Michael Jackson, en av världens absolut största stjärnor, dog inatt. Enligt uppgifter fördes han till sjukhus med hjärtstillestånd.

Michael Jackson var en stjärna redan från barndomen, då han uppträdde med syskongruppen The Jackson Five. År 1982 utkom hans skiva Thriller som fortfarande är världens mest sålda album.

Michael Joseph Jackson, född 29 augusti 1958 i Gary i Indiana, USA, var sångare, dansare, låtskrivare, producent och skådespelare.

Hans privatliv var skandalomsusat. Bland annat förekom uppgifter om att han blivit svårt misshandlad av sin far som barn. För några år sedan väcktes åtal mot Michael Jackson för sexövergrepp mot en liten pojke som bott hemma hos honom.

Jackson har även blivit mycket omskriven för andra saker än sin musik, framför allt på grund av anklagelser om sexuella övergrepp på barn, men också på grund av hans nu mycket bleka hudfärg. Jackson påstår sig vara drabbad av Vitiligo som är en hudsjukdom, som gör att man tappar pigmentet i huden och får vita fläckar. Jackson hävdar också bestämt i sin bok "Moonwalk" att han bara har opererat näsan två gånger, och lagt till en grop i hakan.

Jackson har varit gift två gånger, första gången med Elvis Presleys dotter Lisa Marie Presley 1994-1996. Michael Jackson var ett Jehovas vittne under sin uppväxt.

Det kallades ambulans och sjukvårdare till Jacksons hem i Holmby Hills i Los Angeles och kom till platsen igår kl 12.30 lokal tid. Jackson andades inte och hjärt- och lungräddning vidtogs omedelbart. Jackson föll i koma och avled kort efter att ha förts i ilfart till Ronald Reagan UCLA Medical Center. Han dödförklarades 14.26 lokal tid. Popstjärnan blev 50 år...

R.I.P MICHAEL JACKSON! <3
YOU ARE THE KING OF POP!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0